𝗧𝗼𝗺 𝗬𝘂𝗺 𝗺𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺𝘀 𝘀𝗼𝘂𝗽 - (bez cibule a česneku)
Porce: 2
𝗜𝗡𝗚𝗥𝗘𝗗𝗜𝗘𝗡𝗧𝗦.
4 stonky citronové trávy
6-8 listů thajské limetky - nakrájené na plátky, několik stonků vietnamského koriandru (nepovinné)
5-6 velkých plátků galangalu (použil jsem mražený)
1 plátek zázvoru
100 g žampionů (hlíva ústřičná + bílá hlíva šimedži)
2 římská rajčata nakrájená na klínky
1/2 thajského chilli
1-2 lžíce agávového sirupu
1/2 čerstvé limetkové šťávy
720-960 g zeleninového vývaru/vody
Rostlinný prášek
60 g kokosového mléka
1/4 čajové lžičky oleje Lao Gan Ma's Chili omáčka
Olej a sůl a rostlinný prášek podle chuti
𝗜𝗡𝗦𝗧𝗥𝗨𝗖𝗧𝗜𝗢𝗡𝗦:
1. Odstraňte tvrdou vnější vrstvu citronové trávy a odřízněte vrchní část. Bílou část nakrájejte a zelený stonek si ponechte na polévku.
2. Ve velkém hrnci na 2 lžičkách oleje orestujte zázvor, galangal a plátky citronové trávy. Poté vmíchejte rajčata, thajské chilli, agávový sirup a vodu a polévku přiveďte k varu.
3. Přidejte stonek citronové trávy a listy limetky. Dochuťte solí a zeleninovým práškem. Přidejte limetkovou šťávu, pak hlívu ústřičnou a vařte 3 minuty.
4. Vmíchejte kokosové mléko a olej s chilli omáčkou Lao Gan Ma. Vypněte oheň. (Pokud potřebujete více sladkosti, můžete přidat špetku kokosového cukru.)
5. Podávejte teplé s oblíbeným obilím.
Yorumlar