top of page

Thajské masáže: Tom Yum houbová polévka - Skvělý recept k relaxaci a požitku

Obrázek autora: Ondřej LencOndřej Lenc

Aktualizováno: 5. 4. 2024

𝗧𝗼𝗺 𝗬𝘂𝗺 𝗺𝘂𝘀𝗵𝗿𝗼𝗼𝗺𝘀 𝘀𝗼𝘂𝗽 - (bez cibule a česneku)


Porce: 2


𝗜𝗡𝗚𝗥𝗘𝗗𝗜𝗘𝗡𝗧𝗦.

4 stonky citronové trávy

6-8 listů thajské limetky - nakrájené na plátky, několik stonků vietnamského koriandru (nepovinné)

5-6 velkých plátků galangalu (použil jsem mražený)

1 plátek zázvoru

100 g žampionů (hlíva ústřičná + bílá hlíva šimedži)

2 římská rajčata nakrájená na klínky

1/2 thajského chilli

1-2 lžíce agávového sirupu

1/2 čerstvé limetkové šťávy

720-960 g zeleninového vývaru/vody

Rostlinný prášek

60 g kokosového mléka

1/4 čajové lžičky oleje Lao Gan Ma's Chili omáčka

Olej a sůl a rostlinný prášek podle chuti


𝗜𝗡𝗦𝗧𝗥𝗨𝗖𝗧𝗜𝗢𝗡𝗦:


1. Odstraňte tvrdou vnější vrstvu citronové trávy a odřízněte vrchní část. Bílou část nakrájejte a zelený stonek si ponechte na polévku.


2. Ve velkém hrnci na 2 lžičkách oleje orestujte zázvor, galangal a plátky citronové trávy. Poté vmíchejte rajčata, thajské chilli, agávový sirup a vodu a polévku přiveďte k varu.


3. Přidejte stonek citronové trávy a listy limetky. Dochuťte solí a zeleninovým práškem. Přidejte limetkovou šťávu, pak hlívu ústřičnou a vařte 3 minuty.


4. Vmíchejte kokosové mléko a olej s chilli omáčkou Lao Gan Ma. Vypněte oheň. (Pokud potřebujete více sladkosti, můžete přidat špetku kokosového cukru.)


5. Podávejte teplé s oblíbeným obilím.




 
 
 

Yorumlar


bottom of page