𝗟𝗼𝗵 𝗠𝗲𝗲 (Silné omáčkové nudle) (bez cibule a česneku)
Porce: 2
𝗜𝗡𝗚𝗥𝗘𝗗𝗜𝗘𝗡𝗧𝗦:
2 porce mražených nudlí udon
1 malá mrkev nakrájená na plátky
150 g žampionů nakrájených na plátky a osmažených, osolených a okořeněných
2 lžíce lehké sójové omáčky
2 porce zeleniny (použil jsem bokchoy)
115 g extra měkkého tofu (volitelné), nakrájeného na plátky nebo nahrubo nasekaného
946 ml vody nebo zeleninového vývaru(*přizpůsobte množství podle svých preferencí)
kukuřičná škrobová kaše (2 polévkové lžíce ve 1/4 šálku vody)
olej na vaření, sůl podle chuti, bílý pepř, opečený sezamový olej, rostlinný prášek
85 g tofu puff nakrájeného na kostičky (lze koupit v thajském obchodě s asijskými potravinami; nebo nahradit pevným tofu (lisovaným) a nakrájeným na malé kostičky. Smažte na pánvi dozlatova, osolte a dejte stranou.)
𝗜𝗡𝗦𝗧𝗥𝗨𝗖𝗧𝗜𝗢𝗡𝗦:
1. Do vyhřátého hrnce se lžící oleje přidejte mrkev a houby a ještě minutu restujte.
2. Přidejte vodu a ochuťte zeleninovým práškem, sójovou omáčkou, bílým pepřem a kapkou opečeného sezamového oleje. (Nebo můžete použít domácí zeleninový vývar.)
3. Přidejte nudle a vařte, dokud nudle nezměknou (doba vaření se liší podle značky).
4. Přidejte měkké tofu a zelenou zeleninu podle výběru. Směs nechte dále vařit, dokud není zelenina zcela uvařená. V případě potřeby dochuťte solí
5. Přidejte kukuřičnou škrobovou kaši do požadované hustoty. Podávejte teplé
Comments