top of page

ANDREA KALIVODOVÁ: Nabíjí mě sluníčko a příroda


Foto Martin Buček


Slavná operní zpěvačka letos slaví dvacet let na prknech Státní opery v Praze, kde od roku 2003 působí jako sólistka. Před deseti lety se potýkala s nádorem. Od té doby změnila život a dnes o sebe láskyplně pečuje.


Máte náročné povolání. Jak se to vše dá skloubit se zdravým životním stylem?

Člověk musí musí mít vnitřní kázeň. Pokud chce dělat svoji profesi dlouho a v plné síle, musí se starat jak o tělo, tak o duši.


A jak o ni pečujete?

Hezkou četbou, poslechem hudby jiných žánrů, občasnými meditacemi a hlavně tím, že se snažím být stále optimistická, pozitivní a v dobré náladě.


Ta z vás vyloženě vyzařuje. Takže si na sebe dokážete udělat čas?

Samozřejmě od doby, kdy mám dva krásné kluky, je to složitější, ale naštěstí jsou velcí sportovci po tatínkovi, tak mají společné zájmy a „chlapské úniky“, tak mohu myslet i na sebe. Zacvičit si, zajít si na kosmetiku, popovídat s kamarádkami.


Dopřejete si i masáže?

Ráda. Takové relaxační olejové, masáže obličeje a také plosek nohou, to je neskutečná relaxace. A když se k tomu přidá hezké prostředí a příjemná hudba, je to prostě úžasné.


Odpočíváte i aktivně?

Nejraději v přírodě, procházkami v krásném okolí mého bydliště, na výletech na kole s rodinou, v létě doma na zahradě a u bazénu. Prostě čerstvý vzduch a sluníčko mě nabíjí.


Jistě se musíte udržovat v dobré kondici, abyste zvládla svou práci...

Určitě, ono fyzicky vydržet tříhodinové představení nebo dvouhodinový koncert, není nic jednoduchého. Vedle psychické zátěže to musíte také udýchat, zvládnou ve 100% kondici. No a k tomu mi pomáhá vše, co jsme zmínila. Pohyb v přírodě, cvičení, masáže, pravidelné hlasové a dýchací cvičení.


Pomáhá vám v tom i zdravý jídelníček?

Snažím se s rodinou žít zdravě. Máme rádi lehkou stravu, zeleninové saláty, těstoviny na různý způsob, v tomto směru nám vyhovuje třeba italská kuchyně. Snažím se i péct ze zdravých surovin. Jíme hodně ovoce, zeleninu, méně sladíme a solíme. Také se maximálně snažíme vyhýbat éčkům, velmi ráda nakupuji od českých farmářů, máme svého dodavatele i na zeleninu. Jednak je to čerstvé, domácí a ráda také podpořím naše zemědělce.


Používáte bylinky?

Bylinky patří do správné kuchyně. Pěstuji si je sama za podpory našich babiček, využívám je jak při vaření, tak na zdravé bylinkové čaje.


A dokážete si i zahřešit?

Samozřejmě, i to je k životu potřeba 😊 Mám ráda něco sladkého ke kávě.


Letošní rok máte skutečně nabitý. Na co se nejvíc těšíte?

S mou produkcí pokračujeme v úspěšném projektu pro děti a mládež „Kdopak by se bál, když se řekne opera, či muzikál“, kde je cílem netradičně a neformálně rozšířit znalosti dětí o pojmech, jako je opera, muzikál, Národní divadlo, Státní opera, odbourávat u nich stres při vystoupení a nebát se jít za svým snem a cílem. S agenturou Andante i nadále realizujeme společně úspěšné turné „Carmen a jiné lásky“. Na jaře budu opět vystupovat v mé oblíbené roli Čarodějnice (Ježibaby) v krásném zpracování Dvořákovi Rusalky ve Státní opeře Praha. Mezi tím mě čeká řada koncertů po celé České republice. Budu se také připravovat na novou a velmi nevšední roli ve Státní opeře. Na každé setkání s posluchači se moc těším a užívám si ho vždy naplno.



14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Masáže Praha, Thajské masáže, thajská masáž, thai massase Prague, spa prague

bottom of page