top of page

BÍLÝ ČAJ


Ne nadarmo se o něm hovoří jako o čajovém zázraku. Je skutečně kouzelný. Svými účinky silně přispívá k našemu zdraví a svou chutí nás povznese do nebes.


Zatímco černý či zelený čaj popíjíme běžně, ten bílý zas tolik známý není. Přitom ho rádi užívali už před 5 tisíci lety staří Číňané, odkud tento druh čaje pochází. Říkalo se mu také nápoj císařů. Byl totiž velmi vzácný a drahý, protože jeho zpracování je víc než složité. A tak si ho jen tak někdo nemohl dovolit. Svého času na něj dosáhli skutečně jen ti nejbohatší.


Máte-li tedy rádi čaj, poohlédněte se po bílém. Ačkoliv pochází, stejně jako černý a zelený, z rostliny Camellie sinensis, tedy čajovníku čínského, čajové lístečky se ručně sbírají hned na začátku vegetačního období, suší se na slunci, nepraží se ani nefermentují. To je právě odlišuje od ostatních druhů čajů.


Své jméno získal na základě stříbřitě bílých chloupků, kterými jsou pokryty čajové lístečky. Šetrné zpracování mu pak dává mnoho pozitiv. Nejen specifickou chuť, ale i mnoho antioxidantů. Je to tedy jakýsi elixír mládí. Mimo jiné účinně bojuje s viry a bakteriemi, snižuje tlak i cholesterol, má pozitivní vliv na naše srdce, trávení i obranyschopnost. Další výhodou je, že si ho mohou dopřát i lidé, kterým vadí káva či jiné druhy čaje kvůli obsahu kofeinu. Sice ho najdeme i v tom bílém, ale oproti ostatním v daleko menším množství.


Podle studií dokonce zabraňuje tvorbě zubního kamene a paradentózy, zbavuje stresu a dokonce pomáhá při hubnutí. Navíc si na něm skutečně pochutnáte. Je svěží, jemně nasládlý a má krásnou světle zlatavou barvu. Co víc si přát k dokonalému relaxu.


Co dokáže bílý čaj:

+ Díky vysokému obsahu antioxidantům předchází stárnutí

+ Preventivně chrání před rakovinou

+ Odbourává tuky a zrychluje metabolismus

+ Podporuje trávení i činnost ledvin

+ Posiluje imunitu

+ Snižuje hladinu cholesterolu

+ Zklidňuje mysl

+ Podporuje činnost srdce a cév


I my jsme bílému čaji propadli. A tak ho rádi nabízíme i na našem e-shopu. Ochutnejte třeba Shou Mee, bílý čaj zvaný "Obočí dlouhého věku". Má lehce bylinně kořeněnou až ovocnou chuť.


Pokud byste rádi obdarovali své blízké efektivním prvkem, nabídnout vám můžeme 2015 Fuding Starý bílý čaj Autentický alpský čaj Shoumei Gongmei Pivoňka. Je to lisovaný vytlačovaný čaj o hmotnosti 350g ve tvaru dortu.






21 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page