top of page

Restované brambory s lilkem a zelenou paprikou


Čas: 25 minut


Porce: 3




Suroviny:


Brambory 300g nakrájené na kostky nebo trojúhelníky


Paprika zelená (nebo Paprika zeleninová bílá, nebo smíchaná s červenou paprikou) 200g nakrájená na kostičky nebo trojúhelníčky


Lilek 450g nakrájený na kostky nebo trojúhelníky namočený ve vodě se lžičkou rýžového octa


Plátky zázvoru 3


Chilli


Koriandr




Koření:


Sůl


Olej


Cukr 1 lžička


Sojová omáčka 3 lžíce


kukuřičný škrob 2 polévkové lžíce


Bílý pepř mletý 1/2 lžičky


Fazolová pasta




Postup:


1.Do misky připravte sójovou omáčku, cukr, bílý pepř a 1 lžící vody. V druhé misce smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody. Odložte na pozdější použití.


2.Připravte si předehřátou pánev s lžičku oleje, trochou soli a vložte do ní kostky brambor. Poté pánev zakryjte a za stálého míchání smažte 4–5 minut. Vyndejte a dejte stranou.


3.Použijte stejnou rozehřátou pánev s jednu lžíci oleje, trochou soli a vložte dovnitř lilek. Přikryjte a za stálého míchání smažte 4 minuty. Vyndejte a dejte stranou.


4. Do stejné pánve přidejte jednu lžičku oleje, plátky zázvoru, fazolovou pastu a smažte po dobu jedné minuty. Poté přidejte brambory, lilek, papriku a za stálého míchání smažte 2 minuty. Přidejte omáčku a škrobovou vodu a vařte 4 minuty.


5. Podávejte na talíř a pro lepší zvýraznění chuti posypte chilli a koriandrem.



Děkuji za přečtení.




Purelifepraha

49 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page