Čas: 25 minut
Porce: 3
Suroviny:
Brambory 300g nakrájené na kostky nebo trojúhelníky
Paprika zelená (nebo Paprika zeleninová bílá, nebo smíchaná s červenou paprikou) 200g nakrájená na kostičky nebo trojúhelníčky
Lilek 450g nakrájený na kostky nebo trojúhelníky namočený ve vodě se lžičkou rýžového octa
Plátky zázvoru 3
Chilli
Koriandr
Koření:
Sůl
Olej
Cukr 1 lžička
Sojová omáčka 3 lžíce
kukuřičný škrob 2 polévkové lžíce
Bílý pepř mletý 1/2 lžičky
Fazolová pasta
Postup:
1.Do misky připravte sójovou omáčku, cukr, bílý pepř a 1 lžící vody. V druhé misce smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody. Odložte na pozdější použití.
2.Připravte si předehřátou pánev s lžičku oleje, trochou soli a vložte do ní kostky brambor. Poté pánev zakryjte a za stálého míchání smažte 4–5 minut. Vyndejte a dejte stranou.
3.Použijte stejnou rozehřátou pánev s jednu lžíci oleje, trochou soli a vložte dovnitř lilek. Přikryjte a za stálého míchání smažte 4 minuty. Vyndejte a dejte stranou.
4. Do stejné pánve přidejte jednu lžičku oleje, plátky zázvoru, fazolovou pastu a smažte po dobu jedné minuty. Poté přidejte brambory, lilek, papriku a za stálého míchání smažte 2 minuty. Přidejte omáčku a škrobovou vodu a vařte 4 minuty.
5. Podávejte na talíř a pro lepší zvýraznění chuti posypte chilli a koriandrem.
Děkuji za přečtení.
Purelifepraha
Comments