Čas: 40-50 minut
Porce: 3
Suroviny:
bílá ředkev 400 g (hrubě nastrouhaná)
hlíva ústřičná 300g (nakrájená na tenké nudličky)
čínské zelí 300g (nakrájené větší kusy asi 5 cm)
voda z mořské řasy kelp 400 ml
houby: Shimeji / Enoki / Shitake 100-150 g (shitake suché 50 g), /libovolně, můžete zvolit jen jeden druh hub/
zelené fazolové nudle 100g namočené v horké vodě
tofu natural 100g - 200g (nakrájené na kostičky)
zázvor 2-3 plátky
koriandr
chilli
Koření:
olej
sůl
světlá a tmavá sójová omáčka
kukuřičný škrob 5 lžic
mouka 4 lžíce
čínské koření pěti vůní 1/3 lžičky
sezam
Postup:
1. Připravte si ingredience podle požadované velikosti. Vymačkejte vodu z bílé ředkve a hlívy ústřičné. Hlívu orestujte s trochou oleje a solí na rozehřáté pánvi dozlatova.
2. Osmaženou hlívu a bílou ředkev smíchejte s moukou, kukuřičným škrobem, 1 lžící sójové omáčky, 1 lžící tmavé sojové omáčky a kořením pěti vůní. Dle potřeby přidejte kukuřičný škrob a mouku, dokud se z těsta nedají tvarovat malé kuličky. Poté vytvarujte asi 14 kuliček.
3. Předehřejte pánev s olejem a kuličky dvakrát opečte.
4. Připravte si hliněný hrnec (nebo normální hrnec), na dno dejte olej, zázvor, sůl a zelí. Hrnec přikryjte a vařte 5 minut, poté do něj přidejte vodu. Do vroucí vody přidejte veškeré houby, tofu, nudle ze zelených fazolí a vařte je 5 minut.
5. Přidejte kuličky bílé ředkve do hrnce a dle preferované chuti koriandr, sezam a chilli.
Dobrou chuť.
Děkuji za přečtení
Purelifepraha
top of page
Vyhledat
bottom of page
Comments