top of page

Restované kuličky z bílé ředkve


Čas: 40-50 minut Porce: 3 Suroviny: bílá ředkev 400 g (hrubě nastrouhaná) hlíva ústřičná 300g (nakrájená na tenké nudličky) čínské zelí 300g (nakrájené větší kusy asi 5 cm) voda z mořské řasy kelp 400 ml houby: Shimeji / Enoki / Shitake 100-150 g (shitake suché 50 g), /libovolně, můžete zvolit jen jeden druh hub/ zelené fazolové nudle 100g namočené v horké vodě tofu natural 100g - 200g (nakrájené na kostičky) zázvor 2-3 plátky koriandr chilli Koření: olej sůl světlá a tmavá sójová omáčka kukuřičný škrob 5 lžic mouka 4 lžíce čínské koření pěti vůní 1/3 lžičky sezam Postup: 1. Připravte si ingredience podle požadované velikosti. Vymačkejte vodu z bílé ředkve a hlívy ústřičné. Hlívu orestujte s trochou oleje a solí na rozehřáté pánvi dozlatova. 2. Osmaženou hlívu a bílou ředkev smíchejte s moukou, kukuřičným škrobem, 1 lžící sójové omáčky, 1 lžící tmavé sojové omáčky a kořením pěti vůní. Dle potřeby přidejte kukuřičný škrob a mouku, dokud se z těsta nedají tvarovat malé kuličky. Poté vytvarujte asi 14 kuliček. 3. Předehřejte pánev s olejem a kuličky dvakrát opečte. 4. Připravte si hliněný hrnec (nebo normální hrnec), na dno dejte olej, zázvor, sůl a zelí. Hrnec přikryjte a vařte 5 minut, poté do něj přidejte vodu. Do vroucí vody přidejte veškeré houby, tofu, nudle ze zelených fazolí a vařte je 5 minut. 5. Přidejte kuličky bílé ředkve do hrnce a dle preferované chuti koriandr, sezam a chilli. Dobrou chuť. Děkuji za přečtení Purelifepraha




15 zobrazení0 komentářů
bottom of page