top of page
Obrázek autoraONDŘEJ

TŘI-ŠÁLKY TOFU


Pure diet | Vegan recipe



Doba přípravy: 20 minut


Doba vaření: 15 minut


Celkový čas: 35 minut


Porce: 2




SUROVINY:


300g extra pevné nebo pevné tofu, lisované (zabalit do papírové utěrky a zatížit talířem asi na 2 hodiny)


25g kukuřičného škrobu na obalení


25g plátky zázvoru nakrájené na kostičky


15g červené jalapen nebo chili papričky (lze použít i ½ obyčejné červené papriky nakrájené na malé kostičky)


30g čerstvé thajské bazalky (lze nahradit bazalkou pravou)


olej na pečení




OMÁČKA: (PODLE CHUTI)


1 - 1,5 polévkové lžíce rýžového octa (světlý)


2 - 2,5 polévkové lžíce světlé sojové omáčky


0,5 - 1 polévková lžíce sezamového oleje


½ polévkové lžíce agáve sirupu


45g vody




POSTUP:


1. Všechny přísady na omáčku smíchejte v misce a odložte stranou pro pozdější použití.


2. Usušte tofu papírovou utěrkou a nakrájejte na kostky. Kostky obalte v kukuřičném škrobě ze všech stran.


3. Do nepřilnavé pánve se 2 lžícemi rozpáleného oleje vložte kostky tofu a jemně pečte ze všech stran do hněda a odložte stranou. (zacházet s jemností, neboť tofu je křehké a snadno se poláme)


4. V pánvi rozehřejte olej přidejte zázvor s paprikou a restujte do vůně.


5. Pomalu nalijte omáčku do pánve, snižte plamen na minimum nebo medium. Přidejte tofu, basilku a nechte tofu absorbovat omáčku.


6. Podávejte teplé s rýží nebo nudlemi.




Pure diet | vegan recipe



Dobrou chuť !


Další recepty najdete na našem blogu.


Děkuji za přečtení.


Purelifepraha

16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page