Pure diet | Vegan recipe
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Celkový čas: 35 minut
Porce: 2
SUROVINY:
300g extra pevné nebo pevné tofu, lisované (zabalit do papírové utěrky a zatížit talířem asi na 2 hodiny)
25g kukuřičného škrobu na obalení
25g plátky zázvoru nakrájené na kostičky
15g červené jalapen nebo chili papričky (lze použít i ½ obyčejné červené papriky nakrájené na malé kostičky)
30g čerstvé thajské bazalky (lze nahradit bazalkou pravou)
olej na pečení
OMÁČKA: (PODLE CHUTI)
1 - 1,5 polévkové lžíce rýžového octa (světlý)
2 - 2,5 polévkové lžíce světlé sojové omáčky
0,5 - 1 polévková lžíce sezamového oleje
½ polévkové lžíce agáve sirupu
45g vody
POSTUP:
1. Všechny přísady na omáčku smíchejte v misce a odložte stranou pro pozdější použití.
2. Usušte tofu papírovou utěrkou a nakrájejte na kostky. Kostky obalte v kukuřičném škrobě ze všech stran.
3. Do nepřilnavé pánve se 2 lžícemi rozpáleného oleje vložte kostky tofu a jemně pečte ze všech stran do hněda a odložte stranou. (zacházet s jemností, neboť tofu je křehké a snadno se poláme)
4. V pánvi rozehřejte olej přidejte zázvor s paprikou a restujte do vůně.
5. Pomalu nalijte omáčku do pánve, snižte plamen na minimum nebo medium. Přidejte tofu, basilku a nechte tofu absorbovat omáčku.
6. Podávejte teplé s rýží nebo nudlemi.
Pure diet | vegan recipe
Dobrou chuť !
Další recepty najdete na našem blogu.
Děkuji za přečtení.
Purelifepraha
Comments