top of page

Vegan C3 (kávové šifónové koláčky)


Složení:

Chiffon dort:

Potřebujete: 700 g hladké mouky / dortové mouky.

5,69 g prášku do pečiva

5,69 g jedlé sody

480 g kokosového cukru / bílého cukru

200 g veganského másla (při pokojové teplotě)

540 ml mandlového mléka (při pokojové teplotě)

10ml vanilkového extraktu


Postup:

Máslo šlehejte, dokud nezíská nadýchanou a bílou barvu.

Pak přidejte cukr a promíchejte

Přidejte vanilku, mouku, prášek do pečiva a prášek do pečiva.

a jedlou sodu, dobře je promíchejte, dokud se nespojí.

(Pokud jste použili bílý cukr,

můžete přidat trochu žlutého potravinářského barviva).

Předehřejte troubu na 250 °C po dobu 5-6 minut.

Vymažte dortovou formu olejem a pak do ní nalijte dortovou hmotu.

smíchaným máslem.

Připomínka: nenaplňte celou dortovou formu,

vždy dodržujte odstup 10 cm.

Koláč jemně poklepejte a poté upečte při 170-180-c.

Při 40min rovně.


Krémová poleva:

Veganská smetana ke šlehání: 250ml veganské smetany ke šlehání

60 g hnědého cukru

60 g kokosové mouky (volitelně)

30 g kávového prášku

Postup:


Krémová náplň

Do velké mísy přidejte smetanu ke šlehání Míchejte na střední nebo nízké otáčky, dokud není tuhá, nepřehánějte to.

Přidejte hnědý cukr, kávu a kokosovou moučku. Poté je znovu promíchejte, dokud se nespojí.

Zatímco vyndáváme dortový plát z trouby, necháme ho 5 minut v chladničce.


Příprava: Vychladlý moučník se připraví z mouky, která se v něm nachází:

Když je šifónový dort zcela vychladlý. Nakrájejte je na čtvercové tvary.

Pak je rozkrojte na dvě části.

Mezi ně vložíme krémovou náplň.

Vhodné pro 6 porcí

ENJOY 😉!

16 zobrazení0 komentářů
bottom of page