Složení:
Chiffon dort:
Potřebujete: 700 g hladké mouky / dortové mouky.
5,69 g prášku do pečiva
5,69 g jedlé sody
480 g kokosového cukru / bílého cukru
200 g veganského másla (při pokojové teplotě)
540 ml mandlového mléka (při pokojové teplotě)
10ml vanilkového extraktu
Postup:
Máslo šlehejte, dokud nezíská nadýchanou a bílou barvu.
Pak přidejte cukr a promíchejte
Přidejte vanilku, mouku, prášek do pečiva a prášek do pečiva.
a jedlou sodu, dobře je promíchejte, dokud se nespojí.
(Pokud jste použili bílý cukr,
můžete přidat trochu žlutého potravinářského barviva).
Předehřejte troubu na 250 °C po dobu 5-6 minut.
Vymažte dortovou formu olejem a pak do ní nalijte dortovou hmotu.
smíchaným máslem.
Připomínka: nenaplňte celou dortovou formu,
vždy dodržujte odstup 10 cm.
Koláč jemně poklepejte a poté upečte při 170-180-c.
Při 40min rovně.
Krémová poleva:
Veganská smetana ke šlehání: 250ml veganské smetany ke šlehání
60 g hnědého cukru
60 g kokosové mouky (volitelně)
30 g kávového prášku
Postup:
Krémová náplň
Do velké mísy přidejte smetanu ke šlehání Míchejte na střední nebo nízké otáčky, dokud není tuhá, nepřehánějte to.
Přidejte hnědý cukr, kávu a kokosovou moučku. Poté je znovu promíchejte, dokud se nespojí.
Zatímco vyndáváme dortový plát z trouby, necháme ho 5 minut v chladničce.
Příprava: Vychladlý moučník se připraví z mouky, která se v něm nachází:
Když je šifónový dort zcela vychladlý. Nakrájejte je na čtvercové tvary.
Pak je rozkrojte na dvě části.
Mezi ně vložíme krémovou náplň.
Vhodné pro 6 porcí
ENJOY 😉!
Comments