top of page

VEGAN PAD THAI

Aktualizováno: 21. 10. 2022

Složení:

14 liber smaženého tofu

70 g papriky

1/2 mrkve

35 g okurky

1/41b tenkých rýžových nudlí

2 lžíce tamarindové pasty

1 lžíce javorového sirupu

2 lžíce sójové omáčky

1 červená thajská chilli paprička kapka olivového oleje


2 lžíce pražených arašídů několik snítek koriandru klínky limetky k podávání

Návod k přípravě: 1:

Na nudle přiveďte k varu malý hrnec s vodou.

Smažené tofu nakrájejte na tenké plátky. Mrkev nakrájejte na tenké plátky.

Červenou papriku a okurku nakrájejte na plátky.

Rýžové nudle rozprostřete na pánev. Poté je zalijte horkou vodou a nechte 2-3 minuty namáčet. Nudle občas promíchejte, aby se zbavily přebytečného škrobu.

Omáčku připravíte smícháním tamarindové pasty, javorového sirupu, sójové omáčky a na tenké plátky nakrájené červené thajské papriky nebo chilli.

Rozehřejte nepřilnavou pánev na střední teplotu. Zakápněte olivovým olejem

Papriku několik minut opékejte. Poté přidejte tofu a okurku. Smažte dalších několik minut

Přidejte mrkev. Promíchejte

Přidejte nudle a

smažte dalších několik minut

Na talíři posypte drcenými praženými arašídy a čerstvě nasekaným koriandrem. Podávejte s kousky limetky.


ENJOY 😉!!


12 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page