Porce: 2
Doba přípravy 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Celkový čas: 40 minut
Suroviny:
2 porce nudlí - (vařené podle pokynů na obalu)
150 pevného tofu, (stlačené, zbavené vody)
Blanšírovaná zelenina (použili jsme se pak choi)
Olej na smažení
Na těsto:
50 g mouky na běžné pečení, nebo bezlepkové mouky
60 g studené vody (upravit podle typu mouky)
1/4 čajové lžičky soli
Několik špetek mlétého bílého pepře
Shiitake Mushroom Powder (volitelný)
Pět druhů koření prášek (volitelný)
20 g strouhanky panko nebo více, pokud je to nutné
Omáčka na nudle:
2 lžíce sojové omáčky / tamari
4 čajové lžičky veganské ‚ústřicové 'omáčky
2 čajové lžičky silné sójové omáčky
2 čajové lžičky opečeného sezamového oleje
Několik špetek mletého bílého pepře
Postup:
* Připravte tofu
1. Tofu zabalte do papírové utěrky a nechte přes noc zatížené v ledničce.
2. Tofu rozdělte na 2 velké obdélníkové bloky a dochuťte trochou soli.
* Výroba Katsu:
1. Těsto: smíchejte mouku, sůl a bílý pepř, dobře promíchejte a dejte na mělký talíř.
2. Přidejte vodu a promíchejte. Konzistence těsta by měla být hustá, jako těsta na palačinky, pokud ne, přidejte více mouky nebo naopak.
3. Obalte tofu v těstíčku, setřeste přebytečné množství a poté je obalte ve strouhance panko.
4. Strouhanku lehce vtláčet na tofu.
5. Nepřilnavou pánev rozehřejte s tenkou vrstvou oleje (dostatečně na pokrytí 1/3 výšky tofu). Potom pomalu vložte tofu na mělkou pánev a smažte dozlatova z obou stran.
6. Snažte se nepřeklápět, dokud není jedna strana tofu plně opečená. Vyjměte a položte tofu na papírový ručník, aby absorboval přebytečný olej.
* nudle a servírování:
1. Vložte všechny přísady na omáčku do misky a promíchejte, dokud se dobře nespojí.
2. Uvařte nudle podle pokynů na obalu.
3. Promíchejte nudle s omáčkou, dokud se všechny dobře nespojí. Podle potřeby dochuťte.
4. Podávejte tofu Katsu s nudlemi a blanšírovanou zeleninou
Více informací o pure diet najdete na našem blogu.
Děkuji za přečtení
Purelifepraha
top of page
Vyhledat
bottom of page
Comments