top of page

Výhody masáže pro děti





Ve spěchu a shonu dítěte, ať už ho tráví na přístrojích, ve škole nebo při sportu, může být ovlivněna jeho fyzická i psychická pohoda. Od emočního stresu po svalové napětí nebo zranění, řešení těchto problémů je životně důležité. Jedním z účinných způsobů, jak toho dosáhnout, je masážní terapie.


Masážní terapie není jen pro dospělé; je to mocný nástroj pro děti. Urychluje proces hojení, uvolňuje bolavé tkáně a svaly, zlepšuje krevní oběh a podporuje celkovou relaxaci. Podobně jako dospělí mohou i děti těžit ze začlenění péče o sebe do své rutiny a připravit půdu pro celoživotní pohodu.


Před zvážením masážní terapie se vždy poraďte s lékařem svého dítěte.


Uklidnění při navázání vztahu

Masáž poskytuje pocit bezpečí a jistoty, zejména u kojenců, protože dotek je jejich prvním smyslem. Aktivací parasympatického nervového systému masáž navozuje relaxaci, zlepšuje krevní oběh a navozuje celkový pocit klidu. Je to pouto pro rodiče a dítě, které nabízí nerozdělenou pozornost v určitých denních dobách, podporuje připoutanost, spojení a klid.


Snížení stresu a úzkosti

Děti, stejně jako dospělí, čelí stresu a úzkosti, které se v těchto náročných časech umocňují. Masáž neřeší pouze fyzické reakce na stres, ale také zvyšuje hladinu serotoninu a dopaminu, které jsou klíčové pro regulaci nálady a navození pocitů štěstí. U mnoha dětí postižených problémy s duševním zdravím může být masáž cenným uklidňujícím nástrojem řízeným registrovaným masážním terapeutem (RMT).


Adresa „Tech-neck“

V digitálním věku děti tráví značnou dobu na zařízeních, což přispívá k fenoménu známému jako „tech neck“. Při nesprávném držení těla může dojít k namožení krku a ramen. Masáž se zaměřuje na svaly namáhané během používání zařízení, snižuje napětí, zlepšuje oběh a zmírňuje krátkodobé a dlouhodobé účinky způsobené technickým krkem.


Sportovní zranění

U aktivních sportujících dětí jsou bolesti běžné. Sportovní masáž, obvykle prováděná RMT, se přímo zaměřuje na zranění a urychluje proces hojení. Zvyšuje aktivaci svalů, zlepšuje flexibilitu a sílu a může dokonce zvýšit výkon.


Léčit rostoucí bolesti

Rostoucí bolesti jsou skutečné, způsobují nepohodlí v nohou a někdy i bolesti hlavy. Masáž pomáhá při zmírnění tohoto nepohodlí tím, že se zaměřuje na specifické svaly a měkké tkáně, čímž zlepšuje celkový komfort a funkčnost.


Objednejte si masáž pro své dítě

Pokud věříte, že masáž může vašemu dítěti prospět, může RMT vytvořit specializovaný plán. Pro zvýšení pohodlí mohou být rodiče plně zapojeni do procesu, dokonce i sedět v místnosti během úvodních sezení. Obraťte se na pobočku odborníků na masáže ve vašem okolí a zarezervujte si sezení.

Další informace o našich službách naleznete na www.masaz4you.cz.


14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page